בחירת הדקלים במשתלה:
חשוב לרכוש את הדקלים במשתלה אמינה, תוך קבלת כל המידע החיוני אודותיהם. הדקלים צריכים להיות מאוקלמים לתנאים בהם הם יישתלו: דקלים לבית צריכים לגדול במשתלה בעצמות אור נמוכות, דקלים לשמש מליאה צריכים להיות מגודלים במשתלה בשמש מליאה או תחת צל קל.
מומלץ לבחור את הדקל לפי עובי הגזע שלו, ולא על פי גובהו או המיכל בו הוא שתול. גזע עבה מעיד על בריאות וחוזק הדקל.
עונת השתילה:
המלצה כללית היא לשתול דקלים באביב ובקיץ, במיוחד את הדקלים הטרופיים. את המינים החזקים והעמידים ניתן לשתול כל השנה, אך רצוי להימנע משתילות בחורף.
אופן השתילה:
חשוב ביותר לשמור על גוש השורשים שלם בעת השתילה. ניתן אפילו לשתול עם השק או המיכל ולחרוץ בו חריצים למעבר השורשים, ובכך להימנע מקריעה של שורשים.יש להקפיד ולכסות באדמה עד מעל לבית השורשים, אך לא לקבור את הגזע, היות שהדבר עלול לגרום לרקבונות בגזע.
מיקום השתילה:
יש להתאים כל דקל למיקום בו התנאים אופטימליים עבורו. דקל הזקוק לצל צריך להישתל במיקום מוצל, אחרת ייראה צהוב וייצרב. דקלים כסופי ובעלי גוון כחול ייראו במיטבם בשמש מליאה.
השקייה:
קשה לתת המלצות מדויקות, היות שבכל מקום בגינה קצב ההתייבשות שונה. כל הדקלים אוהבים השקייה סדירה, הדקלים הטרופיים זקוקים במיוחד לשפע של מים ולחות. חשוב שהקרקע תהיה מנוקזת ושלא יווצר מצב של מים עומדים.
דישון:
דקלים מגיבים היטב לדשן, במיוחד לדשן חנקני, למשל קומפוסט או כל דשן אורגאני. מומלץ לדשן באביב ובקיץ בלבד, ולא להפריז בדישון, במיוחד לא בדקלים שזה עתה נשתלו.
גיזום:
הדקל הבוגר שומר על מספר קבוע פחות או יותר של עלים. עם צמיחת עלים חדשים, העלים הישנים מתייבשים. את העלים שהתייבשו חשוב לגזום קרוב ככל האפשר לגזע ובמרחק אחיד ממנו, על מנת לתת לדקל מראה מסודר ונאה. לעיתים ניתן בשלב מאוחר יותר לקלף את בסיסי העלים שהתייבשו, ולחשוף את הגזע הנקי. לא מומלץ לקלף בכוח את בסיסי העלים מחשש לפציעה ולחדירת מחלות. לא מומלץ לגזום עלים ירוקים, פרט למקרים בהם נדרש עיצוב הנוף, או חשיפת הגזעים, כמו למשל בדקלים פניקס רקלינטה, שמרופס הומיליס, שמרופס כסוף ועוד. |